Persbericht

Persbericht

DATUM

9 april 2021

DELEN
Home/Berichten/Persbericht

Esthetische gietvloeren gemaakt van plastic afval

In Rotterdam is onder de toepasselijke naam The Good Floor een prachtig initiatief ontstaan; esthetische gietvloeren gemaakt van plastic afval. De startup werkt samen met partner Clear Rivers, dat plastic afval verzamelt met o.a. in de Maas geplaatste plasticvangers. Dit afvalplastic wordt gesorteerd en gewassen, waarna het verwerkt wordt tot grondstof voor esthetische en verantwoorde gietvloeren voor zowel particuliere als bedrijfsmatige toepassingen.

Minder uitstoot
The Good Floor wil met haar doordachte en verantwoorde vloeren een wezenlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hoe meer gietvloeren gemaakt van plastic afval er worden geïnstalleerd, hoe meer plastic afval er verwerkt kan worden. Zo draagt The Good Floor bij aan het stopzetten van de opwarming van de aarde en aan het beperken van de uitstoot van toxische gassen, waardoor er een gezonder luchtklimaat ontstaat.

Clear Rivers
The Good Floor werkt voor de productie van haar gietvloeren samen met de Rotterdamse partner Clear Rivers, dat plastic afval verzamelt met plasticvangers. De plastic deeltjes worden gescheiden op kleur en type. Na een grondige wasbeurt met water en hooguit wat biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, wordt het plastic vermalen tot kleine deeltjes die de basisgrondstof vormen voor de gietvloeren.

Populair bij consumenten en architecten
Gietvloeren winnen nog altijd aan populariteit bij consumenten en architecten. Ze hebben een moderne, huiselijke en warme uitstraling en zijn flexibel te installeren. Een PU (polyurethaan) gietvloer is geluiddempend en bovendien goed te combineren met vloerverwarming. Gietvloeren zijn gemakkelijk en milieuvriendelijk schoon te houden en gaan zeer lang mee. The Good Floor voegt daar een twee duurzame dimensies aan toe in de vorm van duurzame grondstoffen en een verantwoord productieproces.

Einde persbericht
Wilt u meer informatie over The Good Floor en onze producten, neem dan contact op via de contactpagina.