The Good Floor draagt met een doordachte en verantwoorde afwerkvloer een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot, uitstoot schadelijke stoffen en luchtvervuiling.

Wij geloven dat we duurzame impact kunnen maken en de wereld een beetje schoner, mooier en veiliger achter kunnen laten voor de volgende generaties. Daar staan wij voor en daar gaan wij voor!

We doen dit door duurzaam te innoveren en intensief samen te werken met architecten en designers. Door plastic afval uit rivieren te verzamelen, te bewerken en het een tweede leven als grondstof te geven. En door lokale reststromen van klanten te hergebruiken in onze productieprocessen.

Onze goede aanpak resulteert in duurzame vloeroplossingen en duurzame designs. Naast vloeren op basis van bio-based afval en gerecycled plastic afval zijn we ook bezig met het ontwikkelen van andere goede producten.

Voor 2030 willen we 1 miljoen kilo plastic afval uit rivieren halen en een tweede leven geven in onze duurzame vloeroplossingen en in andere goede producten.

In 2030 heeft The Good Floor

0 KG
plastic uit rivieren een nieuw leven gegeven in onze vloeroplossingen.

HET PROCES

Met The Good Floor hebben we een duurzame innovatie gedaan om de CO2-emissie te verlagen. Het verzamelde plastic afval uit de rivieren krijgt een tweede leven als grondstof voor gietvloeren, voor zowel particuliere als bedrijfsmatige toepassingen.

VERZAMELEN

Clear Rivers verzamelt afval met plasticvangers in rivieren

SCHOONMAKEN

Het verzamelde plastic word na een grondige wasbeurt met water en hooguit wat biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, vermalen tot kleine deeltjes, die als basismateriaal dienen voor de gietvloeren van The Good Floor.

VERWERKEN

Met het schoongemaakt plastic maken wij mooie, duurzame gietvloeren van polyurethaan (PU).

The Good Floor Logo

Onze kernwaarden

Duurzaam

Onze belangrijkste kernwaarde is duurzaamheid. Wij ondernemen verantwoord en gaan respectvol, zorgzaam en transparant om met medewerkers en onze omgeving.

We gebruiken zo min mogelijk energie en grondstoffen; lokale producten, bio-based grondstoffen en afvalstromen. Zo waarborgen we onze kwaliteit en stoten we geen onnodige CO2 uit.

Wij geven plastic afval een tweede leven en jagen het gesprek aan over de thema’s overconsumptie en afvalverwerking. Samen willen we de wereld een beetje mooier en schoner maken.

Samenwerken

De mooiste vloeroplossing is een duurzame vloeroplossing. Over design, kleurstelling en (on)mogelijkheden denken we graag mee. Samenwerken staat hierbij centraal: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

We ondernemen oplossingsgericht, hands-on en met open vizier. We zijn jong van geest, flexibel en weten van aanpakken én doorpakken. Dat doen we met toeleveranciers die de aarde ook een stukje schoner en mooier willen maken. En met architecten en designers die bewust kiezen voor onze vloeroplossingen.

Oplossingsgericht

Problemen bestaan niet. Wij kiezen voor oplossingen. We doen waar we goed in zijn, maar we kijken ook altijd verder en om ons heen. Nieuwsgierig en voortdurend proactief op zoek naar nieuwe, innovatieve toepassingen voor onze technologie.

Ideeën en suggesties, zowel intern als van onze afnemers, waarderen we. Met persoonlijke aandacht en maatwerk zijn we in staat om in vrijwel ieder project een duurzame vloeroplossing toe te passen. We laten ons dan ook graag uitdagen.

Duurzame designs

Onze vloeroplossingen gaan extreem lang mee. Dat is het meest duurzame aspect aan onze vloeren. Dat geldt voor het toegepaste materiaal én voor de designs. Daarbij heeft elke vloer standaard een goed verhaal in zich, dankzij de verwerking van plastic afval. Duurzame en blijvend mooie vloeren dus. Desgewenst met op maat gemaakte designs en kleurstellingen.

Alles is mogelijk. En we blijven innoveren. Met iedere iteratie willen we de slijtvastheid en levensduur van onze vloeroplossingen verhogen.

Impact

Wij maken duurzame impact met vloeroplossingen met 10 tot 60% gerecycled plastic afval. Dat is mooi, maar hoe duurzaam is het eigenlijk? Wij delen altijd de juiste informatie hierover. Ons doel is om voor 2030 één miljoen kilo plastic een tweede leven te geven. Hoe meer duurzame vloeroplossingen, hoe meer duurzame impact.

Daarnaast maken we impact door onze CO2-uitstoot te beperken. Door tonnen plastic afval uit rivieren halen. En door altijd het goede te doen.