Plasticvangers geopend in Rotterdam

Plasticvangers geopend in Rotterdam

DATUM

14 april 2021

DELEN

Officiële opening

De Plasticvangers in Coolhaven, Delfshaven en Keilehaven Rotterdam zijn officieel geopend. Hierbij waren de partners Rotterdam Circulair, Cargill, HEBO Maritiemservice B.V en de gemeente Rotterdam aanwezig. Dankzij deze Plasticvangers haalt CLEAR RIVERS nu meer vervuiling uit de rivieren en wordt voorkomen dat plastic in de zee beland.

Oprichter en directeur van CLEAR RIVERS, Ramon Knoester: “Tijdens deze testperiode hebben we de kans gehad om onze installaties te optimaliseren. We hebben de beste locaties in de stad verkend en geselecteerd. We zijn ongelofelijk trots op het resultaat: een systeem dat effectief is, zelfs bij intensief waterverkeer, tij wisselingen en verschillende windrichtingen. De Plasticvangers verzamelen zwerfvuil door de stroming en de meest voorkomende windrichting te gebruiken. De vangers hebben hun effectiviteit al bewezen in verschillende (inter)nationale locaties. We verwachten per maand gemiddeld 150 kilo zwerfafval te vangen.”