Project omschrijving

LKQ Fource is een wereldwijd toonaangevende distributeur van auto-onderdelen en -accessoires, en Hollandse Nieuwe Architects uit Amsterdam nam dit als inspiratie voor hun nieuwe kantooromgeving in Rotterdam. De speelse indeling, glanzende texturen, luxe houten elementen en schuine lijnen dragen allemaal bij aan een innovatieve en activerende werkomgeving.

Het ontwerp is geïnspireerd door details uit de autowereld. De gesloten ruimtes zijn vormgegeven als auto’s in een autoshowroom, met een glanzend metalen buitenkant en een glazen middenstrip. Het interieur heeft een hoog comfortniveau. De kantoorvloeren hebben een industriële uitstraling en een koel kleurenpalet van wit, grijs en blauw en de sociale ruimtes hebben een warmere uitstraling, waaronder groen. De speciale gerecyclede terrazzovloer / gietvloer verbindt deze twee ruimtes en voegt een vrolijke noot toe in een verder rustige omgeving, met gekleurde, confetti-achtige vlokken die in de gietvloer zijn verwerkt.

Duurzaamheid en materiaalgebruik
In alle projecten van Hollandse Nieuwe Architecten streven zij naar een zo hoog mogelijke duurzaamheidsimpact. Circulaire bronnen zoals de gerecyclede terrazzo gietvloer van The Good Floor bevatten gekleurde vlokken die gemaakt zijn van plastic vervuiling uit de Maas.

Architect: Hollandse Nieuwe
Jaar: 2023
Concept: Confetti mix of: yellow, pink, green, blue and translucent.
Density: Open
Plastic: Warm Mix
Basiskleur: RAL 7047
Cliënt: LKQ Fource
Fotografie: The Good Floor
Photography by: @ewouthuibers